Notuleren

Notuleren videoconferentie

Notuleren

Notuleren is het schrijven in verslagvorm van de inhoud van een bijeenkomst of vergadering. Wie het al eens gedaan heeft, weet dat notuleren geen eenvoudige zaak is. Je moet immers tegelijkertijd luisteren en schrijven, de essentie vatten van het onderwerp of discussie, de belangrijke zaken oppikken en weten wat en hoe te verwoorden.

Dankzij moderne technologie├źn is het mogelijk om opnames te maken van een vergadering. Elke smartphone heeft een recorder wat gemakkelijk is voor het opnemen van vergaderingen op locatie. Elke tool die gebruikt wordt voor videoconferenties, zoals bijvoorbeeld Zoom of Microsoft Teams, heeft tegenwoordig ook een ingebouwde opnamefunctie. Wij vragen onze klanten om daar gebruik van te maken en ons de opname door te sturen voor het maken van een verslag.

Welke voordelen wij aanbieden

Deze werkwijze biedt enkele interessante voordelen voor onze klanten:

– wij rekenen geen verplaatsingsvergoeding,
– de klant betaalt niet voor het notuleren, enkel voor het verslag,
– de klant hoeft geen extra catering te voorzien voor de notulist,
– meer flexibiliteit bij een ad hoc vergadering omdat de notulist niet vrij moet zijn,
– de kwaliteit van het verslag is beter in vergelijking met een klassieke methode,
– beheersbare kost omdat de klant betaalt voor de duur van de opname.

Neem de vergadering op en bezorg ons het bestand. Wij zorgen binnen enkele dagen voor een mooi afgewerkt verslag dat weergeeft wie aanwezig was, wanneer de vergadering doorging, wat er is gezegd geweest en wat de actiepunten zijn voor de deelnemers.